Ivana Stamenković

Ivana Stamenković

Psiholog
Department:
stamenkovic

Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu. Edukaciju iz psihodrame pohađala je kod dr Zorana Đurića, neuropsihijatra i psihodramskog terapeuta i Gordane Marić,  dipl.psihologa i psihodramskog terapeuta. Asistira u vođenju terapijske grupe pacijenata sa  psihotičnim poremećajima, na klinici „Dr Laza Lazarević“, u Beogradu. U okviru Centra za  razvoj psihodrame i psihoterapije iz Niša, čiji je jedan od osnivača, organizovala je i vodila  psihodramske radionice u cilju prevencije mentalnog zdravlja studenata i šire populacije. Jedan je od saradnika u razvojno-preventivnom timu koji radi u domovima za decu bez roditeljskog staranja na teritoriji Beograda.

„Psihodrama je najkreativniji pristup terapijskom radu koji možete da zamislite. Psihodramska scena je mesto na kome možete da razumete svoj realni svet i odnose sa sebi važnim osobama.

Takođe, imate priliku da iskreirate svet kakav biste želeli, po vašoj meri te da ga postepeno ugrađujete u svoj realno postojeći. Kroz naizgled laku igru otvaraju se problemi ali i puni  potencijali svakog ljudskog bića. Problemi dobijaju priliku da budu razrešeni a potencijali da budu ostvareni. ”